top of page

Opgericht in 1972 door Herman Moens is Distri Sport International NV exclusief importeur/verdeler van een ruime merken portofolio.   Met Yonex op nr1 vanaf de start en verder Drop Shot, Franklin, Molten en Happy Hands als A-merken.  Distri Sport is verdeler voor de BENELUX markt voor alle merken, behalve Molten (enkel Belgie en Luxemburg) en Franklin (Benelux + Frankrijk).   Distri Sport is een familiebedrijf met een compact team van toffe medewerkers.  Korte lijnen, direct contact, veel aandacht voor de klant en voor correct uitvoeren van bestellingen zijn onze troeven.  Onze webshop b2b.distrisport.be is daarbij een fantastisch hulpmiddel voor onze klanten.  Beschikbaarheid, maten, leverdata, lopende orders, facturen, foto's, etc... zijn direct daar te vinden.

webshop.jpg

Rik Moens - CEO/Eigenaar van Distri Sport sinds 1997.  Net als de producten die wij verkopen staat Rik Moens garant voor zijn bedrijf. Al vele jaren is hij als CEO in staat om de juiste producten en de geweldige kwaliteit te waarborgen. Met een mooi gemêleerd team zijn we al vele jaren bezig de klant proberen op de juiste manier te bedienen. In woorden en in daden. Rik is gepassioneerd beoefenaar in badminton, golf, squash en tennis. Gaat graag op vakantie en houdt erg van lezen.

Mobiel 0495/183255

rik_edited_edited.jpg
20200405_171423(1).jpg

Kristel Moens - Afgevaardigd Bestuurder. Kristel is samen met Rik de eigenaar van Distri Sport. Zij is verantwoordelijk voor klantenbestellingen en is manus van alles in het bedrijf. Kristel is altijd al actief geweest in de sport als ski instructeur en golfer. Door haar charmante uitstraling en voorkomen is het dat gastvrije tintje dat Distri Sport zo gezellig maakt. Op dinsdag niet aanwezig op de zaak. 

CFO Bob Boemans is al jaren onze financiële directeur. Bob is al actief bij Distri Sport sinds 1988. Daarnaast is Bob bij Distri Sport verantwoordelijk voor alles omtrent onze gesponsorde spelers in badminton. Houdt de webshop bij, doet de administratie en wat al niet meer.  Bob is een super fanatieke sporter in zijn vrije tijd met hardlopen, fietsen en vroeger badminton. Voor alle administratieve vragen, betalingen, webshop, orders.  

Mobiel 0479/901271

20190913_205642_HDR.jpg
IMG_20190625_200855.jpg

Herman Moens is de oprichter van Distri Sport in 1972. Als Belgisch badminton kampioen wist hij al vroeg de juiste snaar te raken en was in staat om zijn bedrijf steeds groter te laten groeien waarbij altijd de klanten en de juiste producten centraal stonden. Ondertussen is de badmintonner een gepassioneerd golfspeler geworden en nog steeds actief als speler en verkoper. Elke maandag aanwezig op de zaak voor alles wat met golf te maken heeft. 

Mobiel 0475/459561

Birger Abts is onze jongste aanwinst en dat kan je gelijk zien. Birger is natuurlijk een grote bekende in de badmintonwereld als speler en wij zijn trots dat we hem begin 2017 hebben mogen toevoegen aan onze staf. Was hij als trainer en speler al een fanatiek baasje zo is het ook als accountmanager in de regio Vlaanderen voor al onze badminton producten. Heeft veel verstand over zijn producten en kan het ook nog is in praktijk zetten. Zijn hobby? Badminton natuurlijk en CrossFit

Mobiel 0478/676455

birger3.jpg
gert2_edited.jpg

Gert Bottleberghs is sinds 2017 werkzaam voor Distri Sport en is een grote bekende in de tenniswereld. Met zijn eigen tennisschool heeft hij al veel furore gemaakt en is als accountmanager tennis regio Vlaanderen nu actief. Kent de tenniswereld op zijn duimpje en houdt van de tennis producten die Yonex biedt. Is naast de tennisproducten ook nog actief voor Happy Hands voor Distri Sport. Gert heeft 3 kinderen en eet, slaapt, denkt tennis tennis en nog eens tennis! 

Mobiel 0475/791697

Serge Nielens is onze vertegenwoordiger voor het Franstalige landsgedeelte. Hij gaat al een lange tijd mee in de geschiedenis van Distri Sport. Zijn eerste verkopen voor Distri sport was in 1986. Serge rijd de meeste kilometers van ons allemaal en is zeer geliefd bij zijn klanten. Kon vroeger geweldig goed squashen maar is nu vooraf actief op de mountainbike. 

Mobiel 0475/425835

DSC_0114 (1).JPG

Ronald Heijstek is Sales en Marketing verantwoordelijke voor Nederland. Al meer dan 25 jaar actief in de sportwereld. Sinds 2006 werkzaam bij Distri Sport en is onze Specialist in Sociale Media. Ronald heeft veel contact met de sponsorspelers en coaches die voor Yonex actief zijn in de tennis en badminton. In de volleybal sport actief als trainer en coach en gaat graag naar de tennisbaan om de Yonex rackets te testen. 

Mobiel 06/5391 6198

ronald.jpg

Michel Lakerveld is onze productspecialist voor Distri Sport. Schrijft heel veel content voor de webshop en helpt vele klanten zich zelf en hun personeel op te leiden met kennis van zaken van alle producten die Distri Sport biedt. Is werkzaam sinds 2007 en bezoekt de meeste klanten in Nederland. Is een echte Autofreak en wielerfanaat. Betrouwbaarheid en servicegericht!

Mobiel 06/5391 5558

mich3.jpg
DSC_7337~2.JPG

Flore Vandenhoucke heerst sinds eind maart 2023 over het magazijn.  Ze is verantwoordelijk voor alle klantenleveringen in de Benelux. Flore is 10-voudig Belgisch kampioene badminton, trainster en fervent cross-fitter.   Geen doos te zwaar 😊.  Flore bedient de klanten in het Nederlands, Frans en Engels.      Niet aanwezig op vrijdag (studeert dan Sport & Marketing)   Tel vanuit NL: 0800/0226 662

Filip Moens is de oudste zoon van Rik & Kristel Moens en tevens oudste kleinzoon van Herman Moens.   Filip is op 3 Augustus 2020 gestart in het bedrijf en gaat de komende maanden en jaren alle in’s en out’s van het familiebedrijf leren kennen.  Hij zal zich in eerste instantie voornamelijk inwerken in productkennis,  orderbeheer en marketing.   Moens versie 3.0 behaalde zijn Master in Business Administration bij KU Leuven en heeft vòòr Distri Sport een paar jaar ervaring opgedaan bij Joos Consulting en Histogenex.   Mobiel 0473 28 33 67

filip.jpg
bottom of page